Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ruukin Puodin tarina

 

Kymin Ruukin alueella sijaitseva Taideruukki on perustettu vuoden 2012 syksyllä
vuonna 1889 rakennettuun tehtaan varastorakennukseen.
Varsin pian Taideruukkiin kotiutui myös käsityöläisiä.

Jo vuoden 2013 syksyllä Taideruukin käsityöläisten keskuudessa heräsi unelma kaupasta, jossa voisi myydä omia tuotteita. Kaikille oli toki selvää, että työmäärä ei olisi ollenkaan pieni. Yhteistyö oli jo todettu voimavaraksi Taideruukissa. Löytyisikö paikkakunnalta käsityöläisiä, jotka haluaisivat lähteä mukaan? Tuumasta toimeen, mikä on ollut taideruukkilaisten tapa alusta alkaen, ja puskaradio soimaan. Löytyisikö porukka, joka pystyisi sitoutumaan kaupan pyörittämiseen? Kultakaivosta ei kukaan kuvitellutkaan löytävänsa, mutta tekemisen halu oli kova.

Kauppaa ryhdyttiin rakentamaan kolmen taideruukkilaisen ja parin paikallisen pienyrittäjän voimin. Ruukin Puodin avajaisia vietettiin Naisten päivänä lauantaina 8.3.2014. Noin vuoden päästä puoti muutti hieman suurempaan tilaan sen vapaudutta samassa rakennuksessa ja kerroksessa pysyen.

Vuosien varrella puotilaisten kokoonpano on hieman elänyt, mutta ydin on pysynyt samana. Edelleen työtä tehdään innolla ja sitoutuen rakkaudesta käsityöläisyyteen. Vuorotellen olemme tiskin takana paikan päällä. Muut puodin pitoon kuuluvat asiat hoidetaan kunkin vahvuuksien mukaan jakaen.

 

Tuotevalikoimaan on otettu myös muita kuin puotilaisten tuotteita valikoimaa monipuolistamaan. Tuotteiden tekijät ovat useimmiten paikkakuntalaisia. Suurimpana tuoteryhmänä näistä on paikalliset herkut. Joitain tuotteita meille matkaa vähän kauempaakin Suomesta.